Het belang van snelle en betrouwbare hosting

Hoewel de hosting waarschijnlijk niet het eerste is waar je aan denkt bij het opzetten van je nieuwe website, is het toch een belangrijke factor voor het succes ervan. Het is het fundament van je site en heeft een grote invloed op de gebruikerservaring en zelfs je vindbaarheid in Google. Hoe die vork precies in de steel zit, leggen we je in dit artikel graag uit.

Geduld

Je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt. Je zoekt iets in Google en vindt een website die de nodige info blijkt te bevatten. Je klikt vol verwachting op de link, maar moet dan wat lijkt op een eeuwigheid wachten tot de website volledig geladen is. Dus wat doe je? Je haakt af en probeert een andere website. Net als 90% van de internetgebruikers. Om te voorkomen dat dit gebeurt bij jouw website, is een snelle en betrouwbare hosting een echte must. Die garandeert een stabiele website en helpt je de laadtijd ervan te optimaliseren.

Stabiliteit en veiligheid

Een kwalitatieve en betrouwbare hosting staat garant voor een stabiele website die niet of bijna nooit offline gaat. En wie wil dat nu niet? Jij als ondernemer sowieso, je bezoekers heel zeker en zoekmachines zoals Google al helemaal. Een goede webhost zal je website dan ook proactief monitoren en is bovendien snel bereikbaar wanneer je website dan toch eens een keertje uitligt.

Daarnaast is veiligheid ook een belangrijk aspect om rekening mee te houden want hosting bevat naast het CMS nog andere software die regelmatig een update moet krijgen om al je data veilig te houden. Je wil immers niet gehackt worden en vaststellen dat je website plots e-mails naar je klanten stuurt over goedkope Rolexen. Bij Webflux maken we trouwens periodieke back-ups op drie verschillende geografische locaties zodat je, mocht het toch ooit fout lopen, geen data kwijt bent.

Snelheid

Een goede hosting is best ook snel want de hosting heeft een directe invloed op de snelheid van je website. Die is dan op zijn beurt weer belangrijk voor je vindbaarheid in de zoekmachines. Zeker sinds Google ‘site speed’ als officiële ranking factor toevoegde aan het zoekalgoritme. Een snellere website heeft met andere woorden meer kans om beter te scoren in de zoekresultaten dan een website met een lange laadtijd. Daarnaast spelen factoren zoals de reputatie van je hostingserver, het IP-adres en de locatie van de server ook nog allemaal mee in het bepalen van je vindbaarheid. Dus wie dacht dat hosting maar een detail was, zat er toch enigszins langs.

SEA

Doe je aan Google Advertising? Dan is een goede hosting zeker zo belangrijk. In een SEA-campagne betaal je per klik en dan wil je natuurlijk dat wanneer iemand op jouw advertentie klikt, hij of zij ook effectief jouw website bereikt. Anders brand je het doorgaans redelijk pittige advertentiebudget op aan een onbereikbare site. Bovendien heeft de snelheid van je website niet alleen een invloed op je ranking in Google, maar ook op de kwaliteitsscore van je SEA-campagnes. Een goede score resulteert op zijn beurt dan weer in een lagere CPC.

Gebruikerservaring

Door de snelheid van je website te optimaliseren, creëer je ook een betere gebruikerservaring voor jezelf én je bezoekers. Als beheerder zal je in de eerste plaats met een snel CMS efficiënt aan je website kunnen werken. Daarnaast zullen je bezoekers gemakkelijker door je website kunnen navigeren en geneigd zijn om langer op je site te blijven. Dat betekent niet alleen dat ze zo meer informatie over je bedrijf en je diensten of producten meekrijgen, maar ook dat de kans op een conversie aanzienlijk stijgt. En daar doe je het als ondernemer toch voor, niet?

23/09/2020

Deel dit artikel:

Lees meer artikels

Op zoek naar een performante website?

Een snelle website zorgt voor een grotere interactie met je bezoeker én betere resultaten in Google.
Wil je graag een website die conversies genereert? Contacteer ons voor vrijblijvend gesprek!

Contact
Andere artikels
Lees meer artikels