4 redenen waarom Webflux kiest voor MODX

Als je de ‘over ons’ pagina van onze website hebt gelezen, weet je dat WordPress templates er bij ons niet inkomen. Wij kiezen bewust voor een persoonlijke aanpak die voor elke klant een uniek resultaat oplevert. En daarvoor vertrouwen we op MODX, een open-source content management systeem. Waarom we net voor dit CMS kiezen? Daar hebben we enkele zeer goede redenen voor.

Creatieve vrijheid

Wie werkt met een vaste template, stoot eerder vroeg dan laat op beperkingen. Je zit vast aan de structuur en de elementen van de template, ongeacht of je die allemaal nodig hebt of niet. MODX biedt onze webdevelopers een ongelimiteerde creatieve vrijheid en dat is meteen een groot deel van de reden waarom we dit CMS gebruiken. Geen vaste thema’s of structuren om mee te werken, geen technische hindernissen, maar een systeem dat ons toelaat om jouw website te creëren net zoals jij hem voor ogen hebt. Met MODX kunnen we jouw visie eenvoudig vertalen naar een website die volledig bij jouw huisstijl aansluit zonder dat je vastzit aan de beperkingen van een vaste template.

We zijn gedreven maatwerkers met oog voor het kleinste detail. Alternatieven zoals WordPress en Drupal vormen te frequent technische struikelblokken die het laatste stukje verfijning érg moeilijk of te kostelijk maken. 

Performante & betrouwbare websites

Een website moet er niet alleen mooi uitzien, maar moet natuurlijk ook goed functioneren. Onze websites zijn mede door MODX altijd geoptimaliseerd op het vlak van snelheid en prestatie. Twee belangrijke factoren die in de eerste plaats bijdragen aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. Je wil uiteraard niet dat je bezoekers al afhaken nog voor ze je content hebben gezien, gewoon omdat ze te lang moeten wachten tot alles is geladen. Daarnaast spelen de snelheid en prestaties van je website ook een aanzienlijke rol in de SEO-resultaten van zoekmachines zoals Google of Bing. Met onze MODX-oplossingen ben je zeker van een goede ‘site speed’ en heb je dus meteen een stapje voor in de zoekresultaten. 

Door een goede synergie tussen het CMS en de door ons gebruikte cloud hosting liggen we helemaal niet wakker van ongeplande schaalbaarheid. Ondergaat jouw website een piek in trafiek van tienduizenden bezoekers op een dag? Slaap gerust op beide oren, onze infrastructuur is hierop voorbereid.

Gemakkelijk zelf te beheren

Een derde belangrijke reden waarom we bewust voor MODX kiezen, is de gebruiksvriendelijkheid van het content management systeem zelf. Dit laat je toe om zelf met je website aan de slag te gaan en gemakkelijk content toe te voegen, aan te passen of te verwijderen. Je moet niet eerst een ingewikkelde handleiding uitpluizen, maar kan meteen aan de slag. Uiteraard blijven we beschikbaar in geval van vragen en bieden we graag een helpende hand waar nodig, maar de toegankelijkheid van het MODX-CMS geeft jou de flexibiliteit om de inhoud van je website zelf up-to-date te houden. 
Bij Webflux zit je dus niet gefrustreerd in een archaïsche Drupal of Joomla, maar mag je je verwachten aan een op maat samengestelde backend waar je gegarandeerd met een glimlach productief mee aan de slag kan.

Veiligheid

Als laatste is ook de veiligheid een reden voor ons om voor MODX te kiezen. In een vorige blogpost hadden we het al kort over het belang van een veilige hosting om je data veilig te houden, maar ook het CMS moet waterdicht om hackers en bots die je website proberen binnen te dringen buiten te houden.

MODX is het meest veilige open-source CMS dat we ooit zijn tegengekomen. Zie hier dan ook het bewezen track-record van dit CMS op basis van de meest recent gemelde beveiligingsproblemen*.

 • MODX Revolution 39 
  (meest recente melding van 24 juli, 2019)
 • WordPress 2,992 (77×)
  (meest recente melding van: gisteren)
 • Drupal 1,083 (28×)
  (meest recente melding van 28 mei, 2020)
 • Joomla! 1,077 (28×)
  (meest recente melding van 1 september 2020)

(*gegevens afkomstig uit de US Government’s, National Institute of Standards and Technology, National Vulnerability Database)

Zelf de voordelen van MODX ervaren?

Wil je zelf de voordelen van onze MODX-oplossingen ervaren? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We werken met plezier een professionele website voor je uit zodat je zelf kan zien hoe de vrijheid, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid bijdragen aan het volledige plaatje.

30/10/2020

Deel dit artikel:

Lees meer artikels

Wil je de voordelen ervaren van ons CMS?

Contacteer ons vandaag nog en ontdekt wat onze hoogtechnologische oplossingen voor je kunnen betekenen.

Contact
Andere artikels
Lees meer artikels