6 goede redenen waarom je best kiest voor een maatwerk website

Bij Webflux krijgen we spontaan hoofdpijn als we denken aan een zoveelste website opgemaakt in een WordPress template. Het feit dat je een camera op je smartphone hebt, wil toch ook niet zeggen dat je volledig uitgerust bent om een blockbuster te maken? Wij kiezen er dan ook heel bewust voor om unieke websites te bouwen op maat van onze klanten. Waarom een website op maat laten maken? Daar hebben we 6 goede redenen voor!

1. Visitekaartje

Je website is je visitekaartje. Hij moet laten zien wie je bent, wat je doet en wat jou zo uniek maakt als ondernemer. Met een standaard template zit je vast aan de voorziene elementen en die komen vaak niet helemaal overeen met wat jij precies wil vertellen of waar jij de klemtoon wil leggen. Met een maatwerk website heb je die vrijheid wel. Bij Webflux denken we graag met je mee, zonder beperkingen. We zoeken een oplossing voor elk technisch vraagstuk en maken een website die jouw identiteit uitstraalt. Dat geeft niet alleen een duidelijke boodschap naar je bezoekers, maar is ook de beste manier om je te onderscheiden van de concurrentie.

2. Uniformiteit

De huisstijl van een onderneming is bedoeld om klanten in één opslag te laten zien wie je bent en wat je doet. Dat is met een maatwerk website net zo. Wanneer je je huisstijl doortrekt op al je communicatiekanalen creëer je een uniformiteit die vertrouwen wekt bij je klanten en de geloofwaardigheid van je bedrijf alleen maar ten goede komt.

3. Alleen wat jij nodig hebt

Als je zelf een website maakt met een platform zoals WordPress krijg je een reeks bestaande templates en plugins. Wanneer je daarentegen voor een website op maat kiest, ben je vrij om niet alleen de stijl maar ook de functionaliteiten van je website zelf te bepalen. Je voegt met andere woorden alleen onderdelen toe die voor jou nuttig zijn en niks meer. Dus geen overbodige tabjes in het CMS waar je niet van weet waarvoor ze dienen en geen nutteloze toeters en bellen die je website onnodig traag maken.

4. Ruimte voor groei

Als ondernemer wil je groeien en evolueren. In tegenstelling tot een standaard template kan een maatwerk website gemakkelijk met je meegroeien. Wil je bijvoorbeeld je website uitbreiden met een extern systeem of een nieuwe functie toevoegen? Dan moet je niet wakker liggen van eventuele technische beperkingen. Bij Webflux kennen we alleen technische uitdagingen en die gaan we maar al te graag aan.

5. Snelheid

Of we nu een website maken voor een kleine zelfstandige of een groot bedrijf, bij Webflux leveren we niks af dat niet aan onze kwaliteitseisen voldoet en daar hoort de snelheid zeker bij. Hiervoor optimaliseren we onze code voortdurend. We analyseren resultaten en kijken waar we nog kunnen verbeteren. Want een snelle website is een gebruiksvriendelijke website en dat brengt ons naadloos bij reden nummer 6.

6. Beter vindbaar

Een professionele website laten maken is één ding. Maar hij moet natuurlijk wel gevonden worden. Een website op maat zal je daarbij helpen want voor de zoekmachines weegt de gebruikerservaring steeds meer door in de positiebepaling van websites en webshops. Het maatwerk laat je toe om unieke content te voorzien die beter aansluit bij je doelgroep dan die van een standaardwebsite. Zo creëer je dus gemakkelijk een aangename gebruikerservaring die dan op zijn beurt een positief effect heeft op je positie in de zoekresultaten.

24/08/2020

Deel dit artikel:

Lees meer artikels

Ben je helemaal overtuigd van de vele voordelen van een website op maat?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Het Webflux-team denkt graag met je mee en maakt van jouw nieuwe website een uniek pareltje.

Contact
Andere artikels
Lees meer artikels