Wat kost een professionele website?

Je wil een professionele website voor je bedrijf voor een sterke prijs? Of misschien is je huidige website aan vervanging toe? Dan wil je waarschijnlijk weten hoeveel budget je moet voorzien voor je nieuwe professionele website. Wat is een goede prijs voor een website te laten maken? Het antwoord op die vraag is afhankelijk van verschillende factoren en heeft te maken met wat je precies nodig hebt. Maar ook vooral met wat jij belangrijk vindt bij het bouwen, beheren en gebruiken van jouw website.

Goedkope template

Je kan er, theoretisch gezien, voor kiezen om je website te maken met een goedkope template via een platform zoals Wix of WordPress. Je selecteert dan een low-budget abonnement, kiest een thema en kan snel enkele pagina’s online zetten. Deze optie is vooral interessant voor de lokale sportclub die zijn leden op de hoogte wil houden van zijn activiteiten, maar is niet the way to go voor professionele ondernemers. Zeker niet als je een website wil die jouw bedrijf een extra boost geeft.

Waarom kiezen voor een webdesigner?

Als je de mogelijkheid hebt om zelf je website te bouwen, waarom zou je dan extra kosten maken en een professionele webdesigner inschakelen? Het korte antwoord: omwille van de kwalitatieve meerwaarde. Het langere antwoord: een expert inhuren levert je heel wat voordelen op;

  • maatwerk: zelfbouwplatformen zijn erg beperkt, je moet het doen met de elementen in de template en kan niet alles aanpassen zoals jij het wil. Een webdesigner levert maatwerk. Je kiest dus zelf wat je nodig hebt en wat niet. Bovendien kan een webbouwer makkelijk jouw huisstijl integreren voor een uniforme communicatie.
  • kwaliteit: een webdesigner weet zijn weg rond typografie, responsief design, UX, etc. en dat zie je in het eindresultaat. Zowel het design als de technieken en gebruiksvriendelijkheid steken er bij een professionele website met kop en schouders bovenuit.
  • betrouwbaarheid: wanneer je een beroep doet op een webdesigner zoals Webflux krijg je niet alleen een professionele website, maar ook een betrouwbare partner die altijd klaar staat om je vragen te beantwoorden of je verder te helpen. Dit in schril contrast met het standaard support center van een goedkoop webplatform.
  • gebruiksvriendelijk CMS: je website beheren, aanvullen of aanpassen doe je via het content management systeem of CMS. Wanneer je een standaard CMS van bijvoorbeeld WordPress gebruikt, verlies je vaak tijd met het uitzoeken van wat waar staat en welke functies waarvoor dienen. Niet zo bij het CMS van Webflux. Wij voorzien een gebruiksvriendelijk CMS waarmee je meteen aan de slag kan en je website na oplevering makkelijk zelf kan beheren.
  • tijd: een website zelf bouwen kost je heel wat tijd. Tijd je die als ondernemer beter aan belangrijkere zaken kan besteden. Als je een professionele webdesigner inschakelt, kan jij je volledig focussen op je core business.

Prijskaartje professionele website

Het prijskaartje voor je professionele website is dus sterk afhankelijk van je keuze om al dan niet een webdesigner in te schakelen. Uiteraard zal je voor een expert meer betalen dan voor een goedkope template, maar de kwalitatieve meerwaarde die je in de plaats krijgt, vertaalt zich ook zichtbaar naar je website en het gebruik ervan.

Wil je dus een kwalitatief hoogstaande website op maat van jouw bedrijf die je bovendien na oplevering makkelijk zelf kan beheren? En liefst een partner waarop je altijd kan tellen? Aarzel dan niet om Webflux te contacteren. We bespreken graag jouw wensen en behoeften voor je website en bezorgen je daarna een offerte op maat.

24/06/2020

Deel dit artikel:

Lees meer artikels

Op zoek naar professionele website voor een aantrekkelijke prijs?

Bij Webflux ben je aan het juiste adres. No-nonsense & precies wat je nodig hebt tegen een correcte prijs. Contacteer ons vandaag nog voor meer info.

Contact
Andere artikels
Lees meer artikels